#911

sonsuza dek ücretsiz dns 2023

Dünyanın en iyi ücretsiz ve genel DNS sunucuları 
More Free DNS Servers


DNS neden önemlidir?

Alan Adı Sistemi (DNS) protokolü İnternet'in telefon defterinde olarak hizmet veren web'in altyapısının önemli bir parçasıdır: Bir web sitesini ziyaret her zaman, bilgisayarınız bir DNS araması gerçekleştirir. Karmaşık sayfalar genellikle yüklemeye başlamadan önce birden fazla DNS araması gerektirir;
Bu alternatif DNS hizmetleriyle göz atmanızı hızlandırın ve güvenceye alın. DNS (Alan Adı Sistemi), bir tarayıcıya girdiğiniz alan adlarını bu sitelere erişmek için gereken IP adreslerine çeviren bir sistemdir.
İnternet servis sağlayıcınız internete bağlandığınızda size DNS sunucuları atayacaktır, fakat bunlar her zaman en iyi seçenek olmayabilir. Yavaş DNS sunucuları, web siteleri yüklenmeden önce gecikmeye neden olabilir ve sunucunuz bazen düşerse, hiçbir siteye erişemeyebilirsiniz.
Halka açık bir DNS sunucusuna geçiş yapmak, gerçek anlamda fark yaratabilir, daha duyarlı tarama ve% 100 uzun çalışma süresi kaydıyla daha az teknik sorun yaşama şansı demektir.
Bazı servisler kimlik avı veya virüslü sitelere erişimi de engelleyebilir ve birçoğu çocuklarınızı web'in en kötüsünden uzak tutmak için içerik filtreleme sunar.
Hizmetinizi özenle seçmeniz gerekir - tüm sağlayıcılar mutlaka internet servis sağlayıcınızdan daha iyi olmaz - ancak sizi doğru yöne yönlendirmek için, bu makale etrafındaki en iyi ücretsiz DNS sunucusunun altını vurgulayacaktır.

OpenDNS

Birincil, ikincil DNS sunucuları: 208.67.222.222 ve 208.67.220.220
OpenDNS Ana Sayfası
OpenDNS Ana Sayfa VIP
OpenDNS'de
Kıdemli operatör Kimlik avı siteleri varsayılan olarak engellendi İsteğe bağlı web filtreleme
2005 yılında kurulan ve şimdi Cisco'ya ait olan OpenDNS, kamuya açık DNS'deki en büyük isimlerden biridir.
Ücretsiz hizmet, birçok avantaj sunar: yüksek hızlar,% 100 çalışma süresi, varsayılan olarak engellenen phishing siteleri, web sitelerini içerik türüne göre engellemek için isteğe bağlı ebeveyn denetimleri türü web filtrelemenin yanı sıra, bir şeyler ters giderse ücretsiz e-posta desteği.

Cloudflare

Birincil, ikincil DNS sunucuları: 1.1.1.1 ve 1.0.0.1
Ayrıca IPv6 Cloudflare DNS sunucularına da sahiptirler:
Birincil DNS: 2606: 4700: 4700 :: 1111
İkincil DNS:   2606: 4700: 4700 :: 1001
Etkileyici performans
Sıkı gizlilik seviyeleri
Destek için topluluk forumu
En çok oy alan içerik dağıtım ağıyla tanınan Cloudflare, 1.1.1.1 adında dikkat çekici bir şekilde adlandırılan yeni bir genel DNS hizmeti içerecek şekilde kapsamını genişletti.
Ürün, başka bir yerde sıklıkla göreceğiniz ekstralara sahip değildir. Kimlik avı koruması, reklam engelleme, içerik filtreleme veya erişebildiğiniz ve erişemediklerinizi denetleme veya kontrol etme girişimleri yoktur.
Bunun yerine, Cloudflare, esaslara daha çok odaklandı. Bunlar performansla başlar ve DNSPerf gibi sitelerden yapılan bağımsız testler Cloudflare'un en hızlı kamuya açık DNS hizmeti olduğunu gösterir.
Gizlilik, bir başka önemli olaydır. Cloudflare, yalnızca tarama verilerinizi reklam sunmak için kullanmayacağına söz vermez; Sorgulayan IP adresini (sizinki) hiçbir zaman diske yazmayacağını taahhüt eder. Var olan günlükler 24 saat içinde silinir. Ve bu iddialar sadece bir web sitesinde kelimeler güven verici değildir. Cloudflare, her yıl uygulamalarını denetlemek için KPMG'yi tuttu ve şirketin verdiği sözleri yerine getirdiğini doğrulamak için bir kamu raporu hazırladı.
1.1.1.1 web sitesi, Windows, Mac, Android, iOS, Linux ve yönlendiricileri kapsayan basit öğreticilerle birlikte bazı kurulum rehberlerine sahiptir. Bunlar çok genel - örneğin Windows'un tüm sürümleri için bir talimat seti alıyorsunuz - ancak bazı artılar var (IPv6 ve IPv4 detayları) ve bunu çözebilmelisiniz.
Herhangi bir sorun yaşarsanız, Cloudflare soru sorabileceğiniz veya başkalarının ne yaptığını görebileceğiniz bir topluluk forumu, ardından diğer sağlayıcılar tarafından görmek istediğimiz hoş bir ekstra dokunuş sunar.

Google Genel DNS

Birincil, ikincil DNS sunucuları: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4
Google ayrıca IPv6 sürümleri de sunar:
Birincil DNS: 2001: 4860: 4860 :: 8888
İkincil DNS:   2001: 4860: 4860 :: 8844
Gizlilik alanında sağlam
Övgüye değer şeffaflık
Tecrübeli kullanıcılar için önemli
Google, web ile ilgili çoğu turta parmaklarına sahiptir ve DNS istisna değildir: ücretsizdir Public DNS, kendi ISS'nizin ad sunucularının basit ve etkili bir yerine geçer.
Gizlilik, Cloudflare’nun vaat ettiği sözleri tam olarak karşılayamaz, ancak fena değil. Servis, sorgulama cihazının tam IP adres bilgisini, sorun giderme ve teşhis amaçlı olarak yaklaşık 24 ila 48 saat boyunca kaydeder. 'Kalıcı' kütükler kişisel olarak tanımlanabilir herhangi bir bilgiyi bırakır ve konum detaylarını şehir seviyesine indirger ve bunlardan küçük bir rasgele örneklemin hepsi iki hafta sonra silinir.
Google'ın hizmetle ilgili ayrıntılı açıklamasında deneyimli kullanıcılar için daha fazla fayda var. Örneğin Google’ın gizlilik politikasının önemini değerlendirebilmek istiyorsanız, hizmet günlüklerinin kendiniz için bulabilecekleri her şeyi kesinlikle okuyabilirsiniz.
Google’ın destek sitesi, yalnızca deneyimli işletim sistemlerini hedefleyen ve yalnızca "işletim sistemi ayarlarını yapılandırma konusunda uzman olan kullanıcıların bu değişiklikleri yapması gerektiğini" belirten çok temel bir kılavuz sunar. Ne yaptığınızdan emin değilseniz, OpenDNS gibi bir sağlayıcıdan gelen eğiticilere bakın, ad sunucularını Google'ınkilerle değiştirmeyi unutmayın: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4

Norton ConnectSafe

Birincil, ikincil DNS sunucuları: 199.85.126.10 ve 199.85.127.10
Norton Safe Web'i kullanır
Üç koruma seviyesi mevcut
Eksik kurulum talimatları
GÜNCELLEME: Norton ConnectSafe emekli oldu ve hizmet artık mevcut değil.
Norton ConnectSafe, sahte, kimlik avı ve kötü amaçlı yazılım içeren web sitelerine erişimi engelleyen ve isteğe bağlı olarak siteleri içeriğe göre filtreleyen ücretsiz bir DNS hizmetidir.
Bu tanıdık bir fikir - OpenDNS ve Comodo, diğerleri arasında aynı şeyi yapıyor - ancak ConnectSafe'in önemli bir avantajı var. Verilerini 23 dilde 50 milyondan fazla web sitesinde bulunan kapsamlı bir veritabanı olan Norton Safe Web'den alır. Hizmet muhtemelen etrafındaki en iyi web filtreleme performansını sunar ve herhangi bir yazılım yüklemenize gerek kalmadan ücretsiz olarak alma olanağı büyük bir güvenlik önlemidir.
Hizmetin ayarlanması üç koruma seviyesinden seçim yapılmasını gerektirir.
Güvenlik politikası yalnızca kötü amaçlı ve sahte web sitelerini engeller ve 199.85.126.10 ve 199.85.127.10 ad sunucularını kullanır.
Güvenlik ve Aile koruma politikası, yetişkin içerikli materyalleri filtrelemek için destek ekler ve 199.85.126.20 ve 199.85.127.20 adlarını kullanır.
Çok katı Güvenlik ve Aile politikası ve Diğer şeması, 199.85 adlarını kullanarak 'olgun içerik, alkol, suç, kült, uyuşturucu, kumar, nefret, tütün veya şiddeti içeren siteleri ve daha yazamadığım bir çok koruma içerir' engellemek için filtrelemeyi genişletir. 126.30 ve 199.85.127.30.
Bu, sizi birçok içerikten uzak tutabilir, ancak küçük çocukları korumanın bir yolu olabilir ve bu politikayı her yerde kullanmak zorunda kalmazsınız. Örneğin, çocuklarınızın tabletini bu politikaya göre kilitleyebilirsiniz, ancak kendi dizüstü bilgisayarınız için sade Güvenlik politikasına sadık kalabilirsiniz.
ConnectSafe sitesinde yalnızca çok temel kurulum talimatları vardır, ancak sorunla karşılaşırsanız, OpenDNS gibi rakiplerle ilgili öğreticiler sizi doğru yöne işaret edebilir. Aygıt ayarlarınızı değiştirirken Norton'un aderver IP adreslerini kullandığınızdan emin olun.

Comodo Güvenli DNS

Birincil, ikincil DNS sunucuları: 8.26.56.26 ve 8.20.247.20
Güvenlik odaklanmak
Park edilmiş alanların akıllı kullanımı
Performans çok sıcak olmayabilir
Comodo Group, birçok mükemmel güvenlik ürününün arkasındaki güçtür, bu nedenle şirketin kendi kamu DNS hizmetini de sunması şaşırtıcı değildir.
Beklediğiniz gibi, Comodo Secure DNS güvenliğe odaklanmış durumda. Sadece kimlik avı sitelerini engellemekle kalmaz, aynı zamanda sizi kötü amaçlı yazılım, casus yazılım, hatta reklamlara aşırı yükleyen park alanları (pop-up'lar, açılır pencereler ve daha fazlası) olan siteleri ziyaret etmeye çalışırsanız da uyarır. Ayrıca, Comodo Secure DNS'ye ek özellikler ekleyen Comodo Dome Kalkanı hizmetini deneyebilirsiniz.
Comodo, hizmetinin ortalamadan daha akıllı olduğunu da belirtti; park edilmiş veya 'kullanımda değil' alanlarını ziyaret etme girişimlerini tespit ediyor ve sizi gerçekten gitmek istediğiniz yere yönlendiriyor.
Performans elbette kilit öneme sahip ve şirket dünya çapındaki sunucu ağını ve akıllı yönlendirme teknolojisini kendisine avantaj sağladığını öne sürüyor. DNSPerf'in Comodo istatistikleri ne yazık ki daha az etkileyici. Biz yazarken, DNSPerf raporları 72ms civarında olarak ortalama sorgu zamanı.
Bununla birlikte, fazladan bir web filtreleme katmanı arıyorsanız Comodo hala ilginç olabilir ve destek web sitesinde Windows PC'lerde, Mac'lerde, yönlendiricilerde ve Chromebook'larda servisi ayarlama konusunda bazı kısa ama yararlı talimatlar vardır.

Quad9

Birincil, ikincil DNS sunucuları: 9.9.9.9 ve 149.112.112.112
Ayrıca Quad 9 IPv6 DNS sunucusu vardır:
Birincil DNS: 2620: fe :: fe
İkincil DNS:   2620: fe :: 9
Hızlı performans seviyeleri
Kötü amaçlı alanları engeller
Kurulum açısından sınırlı yardım
Quad9,Ağustos 2016'dan beri hızlı ve ücretsiz bir DNS hizmeti sunan genç bir DNS kıyafetidir.
Şirket, 'çeşitli kamu ve özel kaynaklardan' istihbarat toplayarak kötü niyetli alanları engelleme kabiliyetini satıyor. Bu kaynakların ne olduğu belli değil, ancak web sitesinde Quad9’un Aralık 2018’den itibaren +Yetişkin “tehdit istihbarat sağlayıcısı” kullandığını söylüyor.
Bu bizim için biraz fazla belirsizdir ve çok sayıda tehdit istihbarat sağlayıcılarının mutlaka yardımcı olacağına ikna olmadık - istihbaratın kalitesi genellikle nicelikten daha önemlidir.
Yine de Quad9'un performansı hakkında tartışmak yok. DNSPerf şu anda Cloudflare ve OpenDNS'nin gerisinde kalan, ancak Comodo gibi rakiplerinin zahmetsizce geride bıraktığı, dünya çapındaki ortalama sorgu süreleri için onda yedi puan veriyor.
Ayrıntılara değinmek, hızdaki bazı farklılıkları ortaya çıkarır - Quad9 Kuzey Amerika sorguları için altıncı sıradadır - ancak genel olarak hizmet hala çoğundan daha iyi performans sunar.
Kurulum kılavuzu, yalnızca Windows ve macOS'un en son sürümleri için öğreticilerle sınırlıdır. Yine de iyi sunulmuşlar ve ne yapmanız gerektiğini anlamak zor değil.

Verisign DNS

Birincil, ikincil DNS sunucuları: 64.6.64.6 ve 64.6.65.6
Verisign, IPv6 genel DNS sunucularını da sunar:
Birincil DNS: 2620: 74: 1b :: 1: 1
İkincil DNS:   2620: 74: 1c :: 2: 2
Oldukça kararlı
İyi güvenlik
En hızlı servis değil
Verisign 1995 yılında kuruldu ve yıllar boyunca, yönetilen DNS gibi birkaç güvenlik hizmeti de dâhil olmak üzere çeşitli hizmetler sundu.
Verisign DNS hizmetini kullanmak ücretsizdir ve şirket en önemli gördükleri üç özelliği vurgular ve bunlar istikrar, güvenlik ve gizliliktir. Hizmet, özellikle güvenlik ve istikrar için kesinlikle bu hesaptan yararlanır. Gizliliğe gelince, şirket iddialarına geldiğinde% 100 emin olamasanız da, herhangi bir sorun olmadı ve şirket size genel DNS verilerinizin üçüncü şahıslara satılmayacağına dair güvence verdi.
Bununla birlikte, performans diğer bazı sağlayıcılarla karşılaştırıldığında o kadar iyi değildi. Yine de, terbiyeli ve gereksinimlerinize bağlı olarak, bundan rahatsız olmayabilir. Şu anda, DNSPerf.com hizmeti dünya çapında 10. sırada yer alıyor.
Web sitelerinde, genel DNS'lerini nasıl ayarlayacağınıza dair öğreticiler bulabilirsiniz. Öğreticiler, Windows 7 ve 10, Mac, Linux ve mobil cihazlar için kullanılabilir. Yönlendiricinizde DNS sunucusu ayarlarının nasıl yapılandırılacağı hakkında da bir öğretici var.
Sonuç olarak, Verisign, diğer bazı DNS sağlayıcılarına iyi bir alternatif sunar, ayrıca ücretsizdir, bu yüzden kontrol etmeye değer.
Yukarıda en çok kullanılan DNS’leri açıkladım Aşağı ise sizlere Soru-Cevap Olarak DNS nedir ne işe yarar bunları sizler için hazırladım.

DNS nedir?

DNS,( Domain Name Servers) internet uzayını bölümlemeye, bölümleri adlandırmaya ve bölümler arası iletişimi organize etmeye yarayan, bilgisayar, servis, internet veya özel bir ağa bağlı herhangi bir kaynak için hiyerarşik dağıtılmış bir adlandırma sistemidir. İnternet ağını oluşturan her birim sadece kendine ait bir IP adresine sahiptir.
Etki Alanı Adı Sunucuları (DNS), İnternet'in bir telefon rehberinin karşılığıdır. Etki alanı adları dizinini tutarlar ve bunları İnternet Protokolü (IP) adreslerine çevirirler. Bu gereklidir, çünkü alan adları insanların hatırlaması kolay olmasına rağmen, bilgisayarları veya makineleri, IP adreslerine dayalı web sitelerine erişebilir.
Etki Alanı Adı Sistemi (DNS), internet için bir telefon rehberidir; facebook.com veya twitter.com gibi etki alanı adlarını bu internet kaynaklarını yüklemek için gerekli IP adreslerine çeviren bir çerçevedir.
Bilgi tek bir veri tabanında tutulmadığından, oldukça fazla sayıda DNS sunucusu içeren dünya çapında bir dizine dağıtıldığından, DNS mekaniği oldukça karmaşık olabilir.
Neyse ki, ortalama bir internet kullanıcısı normalde düşük seviyeli teknik detayların hiçbirine dahil olmak zorunda değildir. ISS'niz çevrimiçi olduğunuzda otomatik olarak size bir DNS sunucusuna erişim sağlar ve tarayıcınıza bir URL girdiğinizde, bu sizin için alakalı IP adresini bulur.
DNS neden benim için önemli olabilir?
DNS sunucuları, özellikle her zaman en iyi internet kapsama alanına sahip olmayan bölgelerde (Afrika, Güney Amerika, Okyanusya) büyük oranda değişebilir. Okyanusya için 4.43ms sorgu süresi varken Yandex 350.24ms'de iz bıraktı. Bu, tarayıcınızın herhangi bir yeni web sitesine erişebilmesi için bekleme süresinin saniyenin üçte birinden daha fazlasına sahip olabilir.
Bu adil olmak için aşırı bir örnek. Avrupa’da veya ABD’de yapılan aramalar çoğu DNS servisi arasında 30ms’den daha az çeşitlilik gösterebilir ve cihazınız veya yönlendiriciniz muhtemelen daha sonra tekrar kullanmak üzere adresi önbelleğe alacağından, bu gecikme yalnızca çok nadiren gerçekleşebilir. Yine de, durgun bir DNS sunucusu, bazı durumlarda göz atmanızı belirgin bir şekilde yavaşlatabilir ve bir alternatif denemek - özellikle de en iyi seçenek tamamen ücretsiz olduğu için - genellikle iyi bir fikirdir.
Çalışma süresi açısından ikinci bir olası fayda var. ISS DNS sunucunuz başarısız olursa, favori sitelerinizin bir kısmına veya tümüne erişemeyebilirsiniz. OpenDNS gibi büyük isim sağlayıcılar, yıllar öncesine kadar% 100 uptime yaptıklarını iddia ediyorlar.

En hızlı DNS servisini nasıl bulabilirim?

DNS hızı, bulunduğunuz konum, en yakın sunucunuza olan mesafe ve aldığı tüm sorguları işlemek için yeterli güce ve bant genişliğine sahip birçok faktöre bağlıdır.
DNS Jumper'ı, hangisinin sizin için en iyi performansı sağladığını bulmak için birden fazla halka açık DNS servisini test eden taşınabilir bir araçtır.
Programın birçok seçeneği var, ancak kullanımı zor değil. Başlatın, En Hızlı DNS> DNS Testini Başlat'ı tıklayın; birkaç saniye içinde hıza göre sıralanmış bir DNS servisi listesine bakıyor olacaksınız.

DNS Jumper özellikle yararlı olabilir, çünkü sunucuların konumunuzdan nasıl performans gösterdiğini kontrol eder, ancak size kesin bir cevap verecek kadar uzun bir süre boyunca yeterince test yapmaz.
DNSPerf, dünyadaki 200'den fazla konumdan her dakika birden fazla DNS servisini test ediyor ve sonuçları kendi web sitesinde serbestçe sunuyor. Bu, genel olarak çok iyi bir performans fikri sağlar ve hizmetlerin farklı kıtalarda nasıl karşılaştırıldığını ve çalışma sürelerini değerlendirdiklerini görmenizi sağlar.

DNS sunucularını nasıl değiştirebilirim?

DNS hizmetinizi değiştirmeyle ilgili adımlar, donanımınıza ve muhtemelen işletim sistemi sürümünüze göre değişir.
Genel olarak, kullanmak istediğiniz DNS hizmeti için birincil ve ikincil ad sunucularını bularak başlamalısınız. Bu IP adresleri normal olarak servis web sitesinde çok net bir şekilde gösterilir, bu nedenle, örneğin, Cloudflare DNS 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 kullanır.
Ev kullanıcıları için en basit yaklaşım, yeni adresleri kullanmak için yönlendiricilerini güncellemektir. Diğer çoğu cihaz daha sonra başka bir çalışmaya gerek kalmadan yeni DNS ayarlarını otomatik olarak alır.

Bunun gerçekleşmesi için yönlendiricinize giriş yapmalısınız (varsayılan şifre tabanına basılabilir) ve mevcut DNS birincil ve ikincil ad sunucularını aramalısınız. Sorun olması durumunda mevcut değerleri not edin, ardından kullanmak istediğiniz ad sunucularıyla değiştirin.
Sorun yaşarsanız, kurulum kılavuzu için DNS servis web sitenizi kontrol edin. Ad sunucusu IP'lerini tercih ettiğiniz seçeneklerle değiştirmeyi hatırladığınız sürece, diğer DNS sağlayıcılarının öğreticilerini de kullanabileceğinizi unutmayın. Örneğin, OpenDNS, destek sitesindeki pek çok farklı yönlendirici türü için özel yönlendirmeye sahiptir.
Yönlendirici yönlendirmeleri durumunuz için uygun değilse, her bir cihazın DNS yapılandırmasını değiştirmeniz gerekebilir. Cloudflare kısa ve basit rehberlik vardır burada OpenDNS ise, web sitesi daha derinlemesine girer.

Mevcut DNS sunucularımı nasıl bulabilirim?

İnternet bağlantınızda sorun gideriyorsanız veya DNS sunucularını değiştirmeyi düşünüyorsanız, şu anda hangi DNS sunucularını kullandığınızı kontrol etmeniz yararlı olabilir.
Bunu yapmanın en basit yolu, DNSLeakTest.com adresini ziyaret etmek ve Standart Test düğmesine dokunmaktır. Birkaç saniye içinde web sitesi genellikle DNS sunucunuzun IP adreslerini, ana bilgisayar adlarını ve bazen de (uygunsa) ISS'nizin adını görüntüler.
Ondan sonra, birkaç potansiyel seçenek olduğu için hayat daha da karmaşıklaşıyor. Cihazınız belirli DNS sunucularını kullanmak üzere ayarlanmış olabilir; yönlendiricinizden her açılışta en iyi DNS sunucularını vermesini isteyebilir veya DNS sunucuları hakkında hiçbir şey bilmeyebilir ve yönlendiricinizi her şeyi kullanmaya bırakın.
Windows'ta, bir komut satırı penceresine IPCONFIG / ALL yazarak başlayabilirsiniz. Ağ bağdaştırıcınızı arayın ve listede belirtilen DNS sunucularını görmelisiniz.
Yönlendiricinize işaret eden tek bir DNS IP adresi varsa - 192.168.xx - bu, yönlendiricinin tüm DNS sorgularını ele aldığını gösterir. Tarayıcınıza bu IP adresini girin, gerekirse yönlendiriciye giriş yapın ve DNS sunucularınız ayarlar arasında listelenmelidir.

Bir DNS servisini nasıl test edebilirim?

Tarayıcınız size bir web sitesinin 'sunucu IP adresi bulunamadığını' söylüyorsa, kullanıma hazır olduğundan emin olsanız bile, bunun nedeni DNS'inizdeki bir sorun olabilir. Ancak, öğrenmek için DNS servisinizi değiştirme sorununa gitmek istemeyebilirsiniz.
Windows kullanıcıları, sistem ayarlarına dokunmadan herhangi bir DNS sunucusunun sonuçlarına bakmak için nslookup.exe komut satırı aracını kullanabilirler.

Bir komut satırı penceresi açmak için cmd.exe'yi çalıştırın, ardından şunu yazın:
nslookup website.com
Ardından Giriş düğmesine basın (web sitesi.com yerine ulaşmak istediğiniz web sitesinin adresini yazın).
Nslookup, website.com adresinin IP adresini bulmak için varsayılan DNS sunucunuzu kullanır. Size 'website.com bulamıyor' olduğunu söylerse, bu DNS sunucunuzun o etki alanı için bir kaydı olmadığı anlamına gelir.

Daha sonra, aşağıdaki komutu girerek araca başka bir DNS servisi kullanmasını söyleyin:
nslookup website.com 8.8.8.8
8.8.8.8 adresi Google DNS kullanmaktadır - bunu, Cloudflare için 1.1.1.1 gibi, istediğiniz herhangi bir DNS servisiyle değiştirin.

Nslookup birden çok sunucu kullanarak hata verirse, bu bir DNS sorununa benzemez. Bir sunucu bir IP adresi döndürürse, diğeri göndermezse, sisteminizi çalışan DNS'i kullanacak şekilde ayarlamayı deneyebilir ve herhangi bir fark yaratıp yaratmadığını görmek isteyebilirsiniz.
Bir DNS sağlıklı olması tabi ki sizin kullanmış olduğunuz internet alt yapısına bağlıdır diyelim ki (A) noktasında iyi olan DNS (B) noktasında bağlantı sorunu olabilir buda sizin diğer alternatif DNS’leri kullanmanız olacaktır.

Bu yazımda Size son olarak ücretsiz Birçok DNS sundum bunları kullanıp kullanmamanız tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

Daha fazla Ücretsiz DNS Sunucusu

More Free DNS Servers

Provider / Sağlayan
Primary DNS / Birincil DNS
Secondary DNS / İkincil DNS
Google
8.8.8.8
8.8.4.4
Verisign
64.6.64.6
64.6.65.6
OpenDNS Home
208.67.222.222
208.67.220.220
DNS Advantage
156.154.70.1
156.154.71.1
Norton ConnectSafe
199.85.126.10
199.85.127.10
SmartViper
208.76.50.50
208.76.51.51
Alternate DNS
198.101.242.72
23.253.163.53
CensurfriDNS
91.239.100.100
89.233.43.71
Quad9
9.9.9.9
149.112.112.112
Cloudflare
1.1.1.1
1.0.0.1
CleanBrowsing
185.228.168.9
185.228.169.9
AdGuard DNS
176.103.130.130
176.103.130.131
CenturyLink (Level3)
209.244.0.3
209.244.0.4
DNS.Watch
84.200.69.80
84.200.70.40
Comodo Secure DNS
8.26.56.26
8.20.247.20
GreenTeamDNS
81.218.119.11
209.88.198.133
SafeDNS
195.46.39.39
195.46.39.40
OpenNIC
198.206.14.241
172.98.193.42
SmartViper
208.76.50.50
208.76.51.51
Dyn
216.146.35.35
216.146.36.36
FreeDNS
45.33.97.5
37.235.1.177
Yandex.DNS
77.88.8.8
77.88.8.1
UncensoredDNS
91.239.100.100
89.233.43.71
Hurricane Electric
74.82.42.42
puntCAT
109.69.8.51
Neustar
156.154.70.1
156.154.71.1
Fourth Estate
45.77.165.194
Tenta
99.192.182.100
99.192.182.101

Verizon DNS Sunucuları ve Diğer ISS'ye Özel DNS Sunucuları

Verizon DNS sunucuları genellikle başka bir yerde 4.2.2.1, 4.2.2.2, 4.2.2.3, 4.2.2.4 ve / veya 4.2.2.5 olarak listelenmiştir, ancak bunlar aslında yukarıdaki tabloda gösterilen CenturyLink / Level 3 DNS sunucusu adreslerinin alternatifidir.
Verizon, çoğu ISS'de olduğu gibi, DNS sunucusu trafiğini yerel, otomatik atamalarla dengelemeyi tercih ediyor. Örneğin, Atlanta, GA’daki birincil Verizon DNS sunucusu 68.238.120.12 ve Chicago’da 68.238.0.12’dir.

Post a Comment

Welcome to T-Series-iptv. We are a non-profit file sharing enthusiast SITE that indexes thousands of serial number keys so that people worldwide can test Full Version commercial software before purchasing it and use it for educational purposes only.

#911